Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ‌آخرین وضعیت شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان را تشریح کرد. ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۳ استانها سیستان و بلوچستان نظرات - اخبار استانها -

سیدمحمد هاشمی شهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: با توجه به روند فزاینده ابتلاء به بیماری کرونا که منجر به عبور موارد مثبت در استان سیستان و بلوچستان از عدد 1400 شده ستاد بحران کرونای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اقداماتی را برای رعایت از جانب مردم استان در نظر گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: با توجه به تعطیلات عید سعید فطر و به دلیل افزایش موارد مثبت در چند روز اخیر که منجر به شناسائی کانون‌های درگیری حتی در مناطق روستائی شده،  ماندن در منزل و اجتناب از تحرکات جمعیتی مهمترین درخواست نظام سلامت از مردم است.

وی ادامه داد: اگرچه در این ایام انجام امور‌ی مانند خرید لباس نو و رفتن به دیدار اقوام و دوستان توصیه شده اما به دلیل  انتشار گسترده ویروس در جامعه و احتمال انتقال بیماری توصیه می‌شود از انجام این امور خودداری کرده و از رسانه‌های اجتماعی برای تبریک استفاده کنند. همچنین درخواست می‌شود تا از خرید وسائل به خصوص اقلام خوراکی از دستفروشان جدا خودداری کنند.

هاشمی شهری بیان کرد: با توجه به صدور مجوز برگزاری نماز عید سعید فطر از سوی ستاد کشوری کرونا، دستورالعمل دقیق برگزاری این مراسم به نهادهای ذیربط ابلاغ شده که مهترین موارد آن شامل برگزاری نماز در فضای روباز، داشتن وضو و سجاده و مهر شخصی هنگام خروج از منزل به سبب جلوگیری از حضور در وضوخانه محل برگزاری نماز، رعایت فاصله حداقل یک متر از فرد ردیف جلو، عقب و بغل دست به هنگام تشکیل صف، کاهش زمان ایراد خطبه‌ها به حداقل ممکن، ترک محل نماز توسط مامومین در حداقل زمان ممکن پس از اتمام نماز و خودداری از مصافحه، دیده‌بوسی و دست دادن با دیگران؛ است.

آخرین آمار جهانی کرونا/ ابتلای بیش از 23000 آمریکایی در 24 ساعت گذشته + جدولفوربس: کرونا میلیاردرهای آمریکایی را پولدارتر کردبی‌آبی مشکلی مضاعف در دوران کرونا برای ایلامی‌ها / مسئولان توجیه می‌کنند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: از آنجا که احتمال انتقال ویروس از فرد بیمار یا آلوده بدون علامت به دیگر افراد در مراکز جمعیتی و متراکم که امکان رعایت دقیق فاصله‌گذاری اجتماعی وجود ندارد چندین برابر بیشتر از سایر مکان‌هاست، افراد بالای 60 سال، افراد میانسال دارای بیمرای زمینه‌ای، کسانی که در ماه اخیر  یکی از اعضای خانواده آنان مبتلا به بیماری کرونا بوده‌، افراد مبتلا به کرونا که بهبود یافته و یا مراحل نقاهت خود را طی می‌کنند، افراد شاغل در مراکز جمعیتی که احتمال آلوده شدن انها وجود داشته و در حال حاضر از سلامتی خود مطمئن نیستند مانند فروشندگان و یا کارمندان سازمان ها و ادارتی که به صورت مستقیم با ارباب رجوع ارتباط دارند مانند کارکنان مراکز بهداشتی درمانی، افرادی که به تازگی از سایر مناطق آلوده کشور به استان مراجعه کرده‌اند، افراد ساکن در مراکز جمعیتی و پادگان‌ها که ناچار به بازگشت به همان مکان هستند، کودکان زیر 15  سال و مادران باردار، افرادی که در منزل مادر باردار و یا مادری که تازه زایمان کرده دارند، معلولین جسمی حرکتی و یا سایر اعضای خانواده آنان به جهت حفظ سلامت و جان دیگر انسان‌ها از شرکت در نماز  عید سعید فطر خودداری کنند.

انتهای پیام/392/ش

R7843/P/S6,65/CT15 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا سیستان و بلوچستان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا سیستان و بلوچستان ویروس کرونا سیستان و بلوچستان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۷۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است

 
لیلا عرب‌نژاد  بیان کرد: ۱۶ اردیبهشت در ایران و پنج می، در جهان به نام روز ماما ثبت شده است، اهمیت این شغل با تولد انسان شروع می‌شود، همه ما به‌طورقطع با ماما سروکار داشتیم، در بحران جمعیتی حال حاضر کشور که به تعبیر حضرت آقا ابر چالش جمعیتی است، ایران پیش از هر زمانی به ماما نیاز دارد.
 
 وی افزود: اگر بخواهیم بحران جمعیتی را حل کنیم، به طور حتم باید نقش ماما در کشور پررنگ و پررنگ‌تر شود، کمااینکه در حال حاضر هم بیشتر بار ناشی از افزایش جمعیت را ماماها به دوش می‌کشند.
 
رئیس اداره مامایی زاهدان یادآور شد: سیستان و بلوچستان بالاترین موالید کشوری را دارد، طبق آمار ده درصد موالید کشور در این استان پهناور اتفاق می‌افتد و این در حالی است که جمعیت ما نسبت به کل کشور ۳/۵ تا حداکثر ۴ درصد بیشتر نیست؛ اما چندین برابر میانگین کشوری، نرخ رشد جمعیت داریم و این نشان می‌دهد پرکارترین ماماهای کشور در استان سیستان و بلوچستان مشغول خدمت هستند.
 
  وی تصریح کرد: هر ماما یک سفیر برای جوانی جمعیت است که شغل و نقش آن‌ها مقدس است، همان‌طور که با آمدن نام مادر، واژه‌های مقدس شکیبایی، عشق و ایثار در ذهن‌ها تداعی می‌شود، خداوند هم به‌خاطر آفرینش انسان خودش را احسن الخالقین معرفی کرده و به خود آفرین گفته است، یک مادر هم با به‌دنیاآوردن یکی دیگر از مخلوقات برتر خدا تابعی از این احسن الخالقین است.
 
  لیلا عرب‌نژاد در ادامه گفت: ماما در امتداد احسن الخالقین بودن خداوند در به‌دنیاآوردن اشرف مخلوقات کمک می‌کند و نویدبخش یک زندگی تازه است و نقش بسیار حساسی در حوزه بهداشت و درمان دارد.
 
 مقام مسئول در خصوص حوزه مامایی اظهار کرد: ماماها در حوزه‌های مختلف بهداشت، درمان، آموزش و پژوهش در حال فعالیت هستند که در استان ما باتوجه‌به نرخ بالای جمعیت و هم‌جواری با کشورهای افغانستان و پاکستان که آمار بالای موالید و شاخص‌های بهداشتی پایینی دارند کار ما خیلی سخت‌تر است.
 
 وی تشریح کرد: مادرهای باردار نیازمند مراقبت‌های ویژه و مریض‌های ویژه در استان ما بیشتر از سایر شهرها هستند، بستر فرهنگی ما هم به‌گونه‌ای است که زادوولد زیاد است و مناطق صعب‌العبور و پراکندگی جمعیت داریم و این موارد باعث می‌شود که حوزه‌های مامایی در این استان مسئولیت بسیار سختی را حامل باشند.
 
 رئیس اداره مامایی با اشاره به آمار زیاد مرگ‌ومیر مادران باردار در این استان افزود: علی‌رغم آمار بسیار بالای مرگ‌ومیر سال‌های اخیر در این استان، کاهش ۲۵ درصدی مرگ‌ومیر مادران باردار در سال ۱۴۰۲ خبر از افتخارآمیز بودن حرفه ماماها داده است که حتی با افزایش مادران نیازمند مراقبت‌های ویژه و با افزایش موالیدی که داشتیم توانستیم شاخص را کاهش دهیم و این دست‌مریزاد دارد برای ما و افتخار بزرگی برای جامعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
 
  وی اذعان کرد: باتوجه‌به سختی کار در سیستان و بلوچستان در حال حاضر تعرفه‌گذاری مامایی به دانشگاه ابلاغ شده و تعرفه‌گذاری مامایی یعنی اینکه خدمات ارزش‌گذاری نسبی شود و متأسفانه در قانون تعرفه‌گذاری، گروه مامایی آن طور که بایدوشاید زحماتشان دیده و ارزش‌گذاری نشده است.
 
 عرب‌نژاد خاطرنشان کرد: برای مادری که در پروسه زایمان قرار می‌گیرد تعرفه‌ای تعریف شده است که دور از واقعیت است و با زحمات ماما هم‌خوانی ندارد، از دولت و سیاست‌گذاران در سطح کلان کشور خواستار هستیم که تعرفه‌گذاری مامایی را واقعی کنند، یعنی به‌گونه‌ای تعرفه انجام زایمان و استرس ماما را در نظر بگیرند و با سایر بخش‌ها مقایسه نکنند؛ زیرا با آمار بالای استان بحث زیر ساخت‌ها موضوع مهمی است.
 
 وی با تأکید بر افزایش و توسعه بلوک‌های زایمانی افزود: باید فضای فیزیکی را افزایش دهیم، یکی از مشکلاتی که در بعضی بیمارستان‌ها داریم این است که با یک‌سوم فضای فیزیکی مورد انتظار در حال ارائه خدمات هستیم و این کار را خیلی سخت‌تر می‌کند و در کیفیت کار اثرگذار است و شایسته گروه مامایی و حتی مردم نیست و خیلی خوب است که این زیر ساخت‌ها توسعه پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • برگزاری جشنواره منتظران در دیار علم و فرهنگ
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • احیای تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان
  • کنایه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید: ادعایتان درباره مدارس دینی اهل سنت تکذیب شد /تروریست ها در انوارالحرمین پنهان شده بودند